Wij zijn op zoek naar...

Nieuwe collega's binnen onze verschillende teams die alles uit zichzelf willen halen, en dat kan jij zijn! Kijk snel of de perfecte vacature voor jou ertussen staat en wie weet zit jij binnenkort bij ons aan tafel.

Solliciteer nu!

Het sollicitatieproces bij Social Brothers bestaat uit een aantal fasen. Tijdens deze fasen maak jij kennis met Social Brothers, verschillende potentiële nieuwe collega's en maak jij een case om te laten zien welke skills jij in huis hebt.
Afhankelijk van de functie waarop jij solliciteert, kunnen deze fasen afwijken. Dit krijg je dat tijdens je kennismakingsgesprek te horen.

Sollicitatie

De eerste stap is het versturen van jouw sollicitatie. Een motivatiebrief is niet nodig, stuur wel je CV mee. Je krijgt binnen een paar dagen reactie.

Kennismaking

Wanneer jouw profiel overeen komt met onze verwachtingen, nodigen we je uit voor een kennismaking. Dit zal een gesprek zijn van maximaal 1 uur. In dit gesprek krijg je alles te horen over de functie en kijken we samen of de functie en het bedrijf bij jou passen.

 

Assessment

Na een goede klik bij de kennismaking krijg je de kans om een assessment te maken die is gemaakt voor deze functie. In deze case worden jouw inhoudelijke skills getest en kan jij gelijk zien wat je in huis hebt.

Tweede gesprek

Wanneer jij het assessment hebt gerockt en de klik tussen jou en het bedrijf is goed, nodigen we je uit voor een tweede gesprek bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek leer je jouw directe leidinggevende en de HR Medewerker kennen. Jij geeft aan wat jouw ambities zijn en waarom jij bij Social Brothers en de functie past.

Besluit

Na het tweede gesprek is het tijd om de knoop door te hakken voor ons beide. Wij komen met een contractvoorstel als we positief zijn en we zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw reactie hierop.

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen over onze vacatures of over werken bij Social Brothers? Kijk of jouw vraag en antwoord bij onze FAQ staat. Kan je niet vinden wat je zocht? Laat het ons weten. We helpen je graag verder!

Assesment

Hoe ziet een assessment eruit?

Het assessment is per vacature anders. Voor elke vacature hebben wij een specifieke opdracht gemaakt die de sollicitant uitvoert. Zo maak je voor een development functie een website na en voor een design functie vragen we je een fictief design te presenteren. Aan de hand van deze opdracht kunnen wij zien hoe serieus iemand de opdracht neemt en wat iemand zijn skills zijn.

Is er altijd een assessment?

Bij elke sollicitatie zullen wij vragen om een assessment te maken. Wanneer dit echt anders is zullen we dit aangeven in tijdens de eerste kennismaking.

Kan ik me voorbereiden op de assessment?

Dit is vaak niet nodig. De opdracht gaat echt over jouw skills die je op dat moment hebt.

Sollicitatie

Wanneer krijg ik reactie op mijn sollicitatie?

Wij streven er naar om binnen een week een reactie te hebben gegeven op jouw sollicitatie.

Is het eerste gesprek op kantoor?

De afgelopen 2 jaar waren de eerste gesprekken vaak online. We streven er naar als het weer meer wordt toegelaten om de eerste gesprekken op kantoor te doen.

Hoe lang duurt het gehele sollicitatieproces?

Wij streven er naar om het gehele sollicitatieproces te voltooien in maximaal 3 weken. Hoe lang dit proces duurt ligt vaak ook aan de inleverdag van de assessment.

Inwerk procedure

Hoe zien mijn eerste maanden eruit?

In de eerste maanden ga jij wennen aan jouw nieuwe werklocatie. Tijdens deze maanden zal je veel meekijken met collega's, cursussen volgen en de manier hoe wij werken leren kennen. Wij vinden het belangrijk dat je het bedrijf en jouw collega's goed leert kennen en dat je hierdoor sneller zal kunnen leren in jouw rol binnen het bedrijf De eerste maand wordt altijd gereflecteerd met onze HR manager en hierin wordt gekeken waar we nog stappen moeten zetten en waar het nu al goed gaat in jouw rol.

Eerste sollicitatiegesprek

Kan ik wat voor bereiden voor het eerste gesprek?

Dat is niet per se nodig. Wel is het fijn als je je hebt ingelezen over het bedrijf en als je weet wat de functie inhoudt. Test van tevoren al even de tool die wij gebruiken voor de online meetings: Google Meet.

Welke tool gebruiken jullie voor het eerste online gesprek?

Hiervoor gebruiken wij Google Meet. Hier hoef je geen app voor te installeren want dit kan gewoon via jouw browser.

Artikelen & blogs

post

Even voorstellen: Projectmanager Sophie de Haan

Ik werkte bij KLM als analist, maar ik zocht een meer dynamische omgeving, waar ik creatiever kon zijn en meer de leiding kon nemen over eigen werk. Ik zocht naar een digitale klik en innovatieslag. Toen zag ik via LinkedIn een vacature voor een projectmanager bij Social Brothers. De vacature paste precies bij mij. Vanuit mijn studie heb ik affiniteit met IT. Ik ben bij Social Brothers bezig met verschillende facetten: marketing, design en development en dat maakt mij de spin in het web binnen die teams. Deze baan biedt precies de afwisseling en de jonge omgeving die ik zocht! Ik werk nu drie maanden bij Social Brothers, maar het voelt alsof ik hier al heel lang werk.

Lees verder
post

Business Developer Niels de Leng aan het woord

Met een kantoor in Rotterdam willen wij bij Social Brothers onze markt verder uitbreiden naar de stad in Zuid-Holland. Daar hebben wij Niels voor, met zijn achtergrond bij bedrijven als Hes Botlek Tank Terminal, Verwater en bestuurslid bij de Jong Havenvereniging is hij de perfecte schakel tussen Social Brothers en de markt in Rotterdam.

Lees verder
post

Even voorstellen: Designer Jesper Post

Jesper Post werkt sinds een tijdje als designer bij Social Brothers. Hij volgde de opleidingen Mediavormgeving aan het ROC en Communicatie en Multimediadesign aan de HAN in Arnhem.

Lees verder

Word jij onze nieuwe collega?

Zin om veel te leren binnen een jong en ambitieus team? Wacht niet langer en solliciteer!

Solliciteer nu!