Business Developer Niels de Leng aan het woord

Geschreven door Niels de Leng op 18 februari 2019.

Met een kantoor in Rotterdam willen wij bij Social Brothers onze markt verder uitbreiden naar de stad in Zuid-Holland. Daar hebben wij Niels voor, met zijn achtergrond bij bedrijven als Hes Botlek Tank Terminal, Verwater en bestuurslid bij de Jong Havenvereniging is hij de perfecte schakel tussen Social Brothers en de markt in Rotterdam.

Rotterdam, een stad waar jij zeer bekend bent dus? Vertel daar eens iets over

Ik ben dus Niels de Leng (27), oorspronkelijk een echte Brabander maar sinds een aantal jaren woon ik inderdaad in Rotterdam. Met een Social Brothers kantoor in Rotterdam ben ik de aangewezen schakel, ik heb in de afgelopen jaren namelijk een aardige portefeuille aan connecties opgebouwd, niet alleen in Rotterdam maar in heel Nederland. Deze zet ik graag in om Social Brothers breder op de kaart te zetten.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Via het iTanks netwerk ben ik in contact gekomen met Steven Ammerlaan. In eerste instantie had ik verwacht om bij een typisch Rotterdams havenbedrijf te gaan werken. Toen Steven mij meer vertelde over wat Social Brothers doet en wil gaan doen werd ik enthousiast. De Rotterdamse haven loopt qua digitalisering redelijk achter, wat je misschien niet zou verwachten. Daarin zag ik een mooie kans voor Social Brothers. Ik wilde werken in een bedrijf dat graag vernieuwing zoekt, en Social Brothers zit vol ambitie en frisse ideeën. Op zijn Rotterdams zou ik zeggen niet lullen over innovatie, maar écht wat doen. Precies wat ik zocht.

Wat ga je doen bij Social Brothers?

Ik neem de rol aan van Business Developer wat betekent dat ik de sales induik! Kort gezegd zal dit dus betekenen dat ik het klantencontact ga doen. En verder de hele wereld laten horen hoe gaaf Social Brothers wel niet is en wat we allemaal kunnen hier op de verschillende werkgebieden! Mijn werkzaamheden zullen variëren, ik kan een dag op kantoor te vinden zijn maar over het algemeen ben ik veel op pad, mensen spreken en mensen verbinden. Daar ben ik goed in, mensen inschatten en een stap verder kijken. De ambitie die Social Brothers echter heeft met een leger aan talentvolle, ambitieuze werknemers sprak mij ontzettend aan. Ik ga graag uitdagingen aan en dat doe ik zeker bij Social Brothers! De sfeer die op kantoor hangt is aanstekelijk, je gaat er net even iets harder van werken.

Waar kunnen klanten jou voor wakker bellen?

Alles wat te maken heeft met digitalisering in principe. Dat varieert van een website tot Augmented Reality of Virtual Reality en meer. Social Brothers heeft een neus voor innovatie, wanneer een klant een probleem of vraag heeft, dan kan Social Brothers goed meedenken, als een soort spin in het web. Wij brengen je waar je naartoe wil, in de helft van de tijd. Ook zijn wij experts op het gebied van WordPress, dus bel me gerust wanneer je plannen hebt met betrekking tot dit programma!

Welke talenten kom je brengen (al zeg je het zelf)?

Eigenlijk maak ik van mijn hobby mijn werk, namelijk het verbinden van mensen en hier gave dingen mee creëren! Dit heb ik de afgelopen jaren uit persoonlijke interesse gedaan, veel in en om de Rotterdamse haven, en dit ga ik nu professioneel omzetten in mijn rol binnen Social Brothers. Uiteraard ben ik ook zeker bezig met projecten buiten Rotterdam, vragen of interesse? Ik spreek je graag (je mag me dus ook wakker bellen).

Collega worden van Niels? Bekijk hier onze vacatures!