Werken bij Social Brothers, volgens developer Ryence

Geschreven door Ryence Hörmann op 26 maart 2021.

Ryence werkt al sinds 2016 als WordPress Developer bij Social Brothers. Hij is begonnen als stagiair en doorgegroeid naar fulltime Developer. We interviewden hem over werken bij Social Brothers.

Wat doe je bij SB?

Als WordPress Developer bouw ik websites speciaal op maat voor onze klanten. Ik ben verantwoordelijk voor de visuele kant van de website, maar ook voor het CMS dat de klant gebruikt om de website in elkaar te zetten. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn. Ze willen een website die er goed uitziet op website en telefoon, maar ook een fijne manier om de website aan te passen.

Hoe ziet je dag er over het algemeen uit?

Ik begin vroeg, zodat ik rustig op kantoor kan eten. Dan heb ik een aantal meetings over wat ik die dag ga doen. Ook stuur ik mensen aan met projecten waar ik mee bekend ben. Dan kan ik de hele dag aan verschillende projecten werken, afgewisseld met meetings met andere developers. Met deze meetings zorgen we ervoor dat we elkaar inhoudelijk verder kunnen helpen.

Hoe is de sfeer bij Social Brothers?

In het team heerst een fijne sfeer van broederschap. We maken vaak grappen met elkaar, maar we helpen elkaar ook als iemand een issue heeft. We doen altijd een extra check en ieders mening telt. Als je denkt dat het anders kan, dan kun je dat opmerken en dan nemen we dat mee. We zijn echt een team.

Wat maakt werken bij Social Brothers leuk?

Het is hard knallen, maar we werken met een prettig team. De gezelligheid naast het werk is bij Social Brothers top, zoals het pingpongen in de pauze. De vrijdagmiddagborrel is vaak een heel gezellig en er worden veel leuke dingen gepland buiten het werk om. Ik houd zelf van de sportevenementen, zoals MudMasters met het hele team of de wekelijkse bootcamps die er zijn. Dat zijn net de dingen die je even aanzetten om met je collega’s nog wat fitter te worden.

Pre-corona hadden we ook geregeld game-avonden. Dan spelen we Age of Empires of andere games en gaan we de hele avond door. In het pand staan ook verschillende lego-sets die door de medewerkers in elkaar zijn gezet. Nu wordt er heel veel ingezet op digitale events, zoals mystery events en maandafsluitingen.

Wat heb je geleerd bij SB?

Doorwerken en goed kijken naar je werk. Dat maakt het mogelijk om dingen op te leveren waar je trots op kan zijn en waar de klant ook blij mee is. We doen hier altijd een extra check, zodat wat we opleveren ook daadwerkelijk goed is en iedereen er trots op kan zijn. Daarvoor werken met pull requests. Met een mooie website is een klant jaren later nog steeds blij.

Waarom zou je andere mensen aanraden om ook bij Social Brothers te komen werken?

Het is een gezellige boel. Je gaat lekker hard werken, maar wel aan heel veel leuke projecten en met een gezellig team. En er is veel afwisseling, dan werk je aan een website die in een week af moet zijn, dan heb je een project waar je weken mee bezig bent.

Je werkt hier ook niet alleen met het WirdPressteam, maar je bent altijd in gesprek met elke afdeling. Dan spreek je met Marketing over een koppeling, dan met de designers over een nieuwe website. Je hoort van iedereen wat ze aan het doen zijn en niet alleen je eigen team. Je hebt dus ook contact met alle teams er omheen en dat is heel leerzaam.

Hoe gaan de eerste weken van nieuwe collega’s bij Social Brothers?

De laatste tijd zijn er een hoop nieuwe collega's begonnen. We groeien dus erg hard. Developers komen voor de onboarding bij mij. Je leert dan hoe we werken en wat onze standaarden zijn. Meestal begin je met het bouwen van een website op een oud design. Je krijgt feedback en leert werken in onze workflow en ons skeleton-theme. Ik laat nieuwe medewerkers altijd veel zelf doen, maar ik zit er wel naast en ben beschikbaar voor uitleg of vragen.

Wat moet je hebben om bij het team te kunnen horen?

Foute humor is altijd goed. En verder een positieve insteek en niet bang zijn om hard te werken. De ene week moet je hier hard aan de bak, de andere week heb je het gezellig en is het lekker rustig.

Wil je ook werken bij Social Brothers? Bekijk hier onze vacatures!